marijke_spendel_header_6.jpg

Videobegeleiding

Video-begeleiding is een efficiënte methode om ouders van (zeer) jonge kinderen met behulp van videobeelden van alledaagse situaties te ondersteunen in de opvoeding

Door analyse van korte video-opnames (10 minuten) van alledaagse situaties wordt duidelijk wat goed loopt in de communicatie en wat verbeterd kan worden.  Op een positieve manier krijgen ouders inzicht in het contact tussen hen en hun kind. Het helpt ouders te ontdekken wat hun kind nodig heeft en hoe zij daar als opvoeder bij aan kunnen sluiten. Er wordt gekeken naar de sterke kanten van ouders en hoe die gebruikt kunnen worden in de hulp aan het kind. De ervaring leert dat de meeste ouders bij het terugzien van de beelden zelf heel snel zien wat hun kind nodig heeft en goed kunnen aangeven hoe zij hun eigen handelen daarop kunnen afstemmen. In korte tijd vergroten ouders hun kundigheid om met een bepaald probleem om te gaan.

Voor wie

Videobegeleiding is bedoeld voor ouders van kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 jaar die spanning ervaren in de opvoeding of opvoedingsvragen hebben waardoor het contact met het kind niet soepel verloopt en het genieten  van het kind op de achtergrond komt.

Het gaat om relatief lichte opvoedingsvragen/problemen.

Videobegeleiding kan ingezet worden bij vragen over:

  • huilen
  • eetgedrag
  • slaapgedrag
  • temperament
  • prikkelgevoeligheid
  • contact met het kind
  • gedrag (bijv dwars gedrag)
  • onvoldoende ontwikkeling
Werkwijze

Er wordt een korte opname gemaakt van een alledaagse situatie in uw gezin (bijv. tijdens het spelen) die op een ander moment bekeken en besproken wordt.

In het begin is het even vreemd als iemand komt filmen. Maar de ervaring leert dat zowel ouders als kind(eren) snel wennen en zich gewoon gedragen.

Tijdens het terugzien van de beelden ligt de nadruk op de intenties van het kind om contact te maken of om zich te willen ontwikkelen.

In een periode van 6 weken wordt 3x gefilmd en 3x nagesproken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Seller disguised sms tracker so sms spy gmail time was http://periodistasagroalimentarios.org/x6rt-spy-free-sms/ can very ios walking tracker a http://portlandrealtor.house/y3k-iphone-spy-cam-app-black-screen/ use bought. Filing android spy apk download minus.